Zink Kompleks Membantu Dalam Kesuburan Lelaki

As salamualaikum..

Zink Kompleks memang salah satu vitamin yang wajib untuk lelaki memandangkan fungsi vitamin ini yang sememangnya hebat dengan izin Allah.. Kenapa Nur cakap macam tu?? sebabnya , zink kompleks membantu ramai lelaki yang bergelar suami mengatasi masalah kesuburan. Jangan tidak tahu lelaki juga menjadi penyebab kepada pasangan sukar hamil jadi berhenti untuk teruskan sang isteri tau.

SET KESUBURAN SUAMI ISTERI SHAKLEE

Tahukah anda lelaki juga menyumbang kepada masalah kesuburan sama dengan lelaki iaitu masing-masing sebanyak 40% manakala 20% masalah kesuburan adalah disebabkan oleh kedua-dua pasangan. Bagi lelaki yang mengalami masalah kesuburan amat digalakkan untuk mengamalkan vitamin daripada sumber zink dalam usaha mendapatkan zuriat. Kajian yang dijalankan menunjukkan pengambilan zink yang mencukupi oleh lelaki akan membantu mengatasi masalah kesuburan mereka. Haaaa nampak usaha kedua-dua pasangan sangat penting dalam merealisasikan impian anda.

Masalah kesuburan lelaki semestinya berlaku pada sperma sama kualiti, kuantiti mahupun morbiliti sperma itu sendiri. Sperma yang berkualiti bagi seorang lelaki dilihat pada tiga kategori iaitu mobiliti, kuantiti dan rupa bentuk sperma itu sendiri. Tiga masalah yang berlaku pada sperma boleh menyebabkan masalah kesuburan atau sukar untuk mendapat anak

 • Sperma yang dihasilkan tidak banyak @ kurang (sperm count)
 • Kualiti sperma dari segi rupa bentuk dan kurang bermutu 
 • Pergerakan sperma tidak laju 

SET KESUBURAN SUAMI ISTERI SHAKLEE

KEPENTINGAN ZINK DALAM MENGATASI MASALAH KESUBURAN LELAKI

 • Zink di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda berbanding dengan organ lain di mana ia berperanan dalam organ seks lelaki.
 • Kesuburan seorang lelaki dipengaruhi oleh jumlah sperma yang dihasilkan. Dengan pengambilan zink sang suami dapat menghasilkan kuantiti sperma yang lebih banyak dan memperbaiki bentuk, rupa dan mobiliti kepada sperma yang lebih sihat. 
 • Pengambilan zink oleh lelaki juga menghasilkan pergerakan sperma yang normal iaitu sperma bergerak lurus bukan bersimpang siur.
 • Zink amat penting terutama bagi lelaki kerana kekurangan zink pada diri lelaki itu akan menyebabkan hormon testosterone menurun dan jumlah sperma yang dihasilkan juga berkurang. Masalah ini boleh menyebabkan masalah kesuburan pada lelaki di mana mereka tidak dapat menghasilkan sperma yang mencukupi. 

Makanan yang mempunyai kandungan zink antaranya daging, yogurt, susu, keju, biji bunga matahari, almond, makanan laut, bijirin dan banyak lagi. Anda perlu mengambil makanan ini bagi mengelakkan masalah kesuburan terutama lelaki. Selain itu anda boleh mengambil supplemen zink. Selain itu ketahui CARA MENINGKATKAN KESUBURAN LELAKI

CADANGAN SUPPLEMEN ZINK UNTUK KESUBURAN LELAKI 

SET KESUBURAN SUAMI ISTERI SHAKLEE

Amat penting bagi seorang lelaki mengambil supplemen zink kerana mereka tidak tahu sama ada zink yang diambil pada hari tersebt mencukupi atau tidak kan.. Istimewa zink Shaklee adalah produk semulajadi tanpa bahan kimia atau pengawet.. Kalau siapa yang pernah mencuba pastinya tahu bahawa supplemen Shaklee tidak memerlukan silika gel ye!!  Anda boleh baca lebih banyak KELEBIHAN DAN KHASIAT ZINK SHAKLEE

Antara fungsi dan kebaikan zink Shaklee adalah : 

 • Membantu dalam proses spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks lelaki terutama sperma yang dihasilkan serta menguatkan sel sperma. 
 • Meningkatkan tahap hormon testosterone dan kesihatan seksual pada lelaki
 • Sebiji zink Shaklee mengandungi 15mg zink yang diperlukan oleh badan dalam sehari. Zink Shaklee juga membekalkan kalsium sebanyak 115mg di mana 12% daripada keperluan harian manusia. 
 • Pengambilan zink juga membantu mengurangkan risiko kanser prostat. Kekurangan zink boleh menyebabkan pembesaran prostat dan radang prostat. 

Berminat dapatkan produk Shaklee untuk membantu mengatasi masalah kesuburan anda boleh hubungi Nur. dengan sms/whatsapp : 014-2639901

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Advertisements

2 thoughts on “Zink Kompleks Membantu Dalam Kesuburan Lelaki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s