Cergas Bertenaga Dalam Menjalani Ibadah Puasa Pada 10 Malam Terakhir Ramadhan

As salamualaikum

 Keistimewaan-Malam-Lailatul-Qadar

Pejam celik pejam celik tidak sampai 2 minggu lagi kita akan menyambut hari raya, rasa tidak puas untuk meyambut ramadhan. Semoga tahun ini ramadhan kita lebih baik daripada sebelum ini. Bercerita bab ramadhan ini, pasti ramai mempunyai pengalaman masing-masing. Impian Nur bulan ramadhan kali ini, perbanyakkan amalan membaca Al-quran, solat tarawih berjemaah dan perbanyakkan sedekah.. Semoga amalan kita menjadi amalan yang mabrur. 

Kita hampir memasuki fasa akhir ramadhan di mana fasa terakhir adalah di mana pengampunan dosa-dosa yang dilakukan kita. Terasa sedih dan sebak mengenangkan ramadhan akan melabuhkan tirai. Lagi satu impian Nur sehingga kita masih berjaya mengelak langkah kaki ke bazar ramadhan.. Alhamdulillah. 

Malam ini adalah malam ke-20 dan bermulanya malam Lailatul-Qadar yang dinanti-nanti oleh umat Islam, semoga kita dipanjangkan umur menemui malam lailatul qadar, Insha Allah. Jom kita doa sama-sama Doa Malam Lailatul Qadar di bawah ye!

doa-malam-Lailatul-Qadar

Sejak kenal Shaklee Alhamdulillah letih dan lesu di bulan ramadhan sudah jarang berlaku, apa tidak Nur mengamalkan set berpuasa Shaklee yang sangat berkhasiat dan mudah disediakan. Nur tak perlu bergaduh dan bising di dapur untuk menyediakan hidangan sahur. Yang penting Set Shaklee & Kurma memang awesome ok! Bertenaga dan berkhasiat serta tidak mengantuk dan lemau..

ADA CARA SENANG & SIHAT kenapa Nur perlu bersusah payah kan? Nur gunakan set berpuasa shaklee ESP , meal shakes dan perfomance drink untuk kekal bertenaga sepanjang hari Alhamdulillah best tau!! ketiga-tiga produk ini memang meletup-letup sebelum puasa mahupun ketika berpuasa.. Rasa dia walahhh… 

Bagi ibu yang menyusu InsyaAllah masalah susu merudum dapat diatasi dan masalah di tempat kerja lesu, letih, lemau juga boleh di atasi dengan set berpuasa yang dipanggil Mighty Triple Gem. Apa yang best lagi ialah set ini sesuai dan boleh diambil untuk seisi keluarga. Jom kita tengok pula kelebihan ketiga-tiga produk ini.. 

KELEBIHAN SET BERPUASA SHAKLEE 

photo_2015-07-05_16-31-07

Soy Protein Isolate Powder 

  • Merupakan protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang berfungsi dalam pembentukan sel
  • Kandungan yang tinggi fiber membantu memberi rasa kenyang dalam tempoh yang lama
  • Membekalkan tenaga yang berpanjangan terutama bulan puasa
  • Membantu memekatkan susu badan 
  • Kandungan glisemik yang rendah dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • Mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

Meal Shakes 

  • Meal Shakes menyediakan hidangan lengkap yang mengandungi multivitamin dalam bentuk serbuk.. Ia diperbuat daripada buah-buahan, sayuran, kacang soya dan lactalbumin (sejenis susu). 
  • Lactalbumin yang digunakan mengandungi protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh badan manusia termasuk bayi. 
  • Makanan yang kaya dengan sumber FIBER, KALSIUM, PROTEIN, VITA-C, ZAT BESI dan ZINK
  • Rasanya yang enak iaitu perasa FRENCH VANILA seperti rasa anda memakan ice-cream
  • Sesuai untuk semua golongan – bayi, pelajar, kanak-kanak, remaja, ibu mengandung, para atlet, orang tua, orang sibuk bekerja dan orang yang suka mengambil makanan segera. 

Performance Drinks 

  • Minuman yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration.. 
  • Fungsi PD ni sama macam air isotonik seperti 100Plus atau Revive TAPI ia tidak mengandungi gas
  • Membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi memberi tenaga.
  • Malah pengambilan Performance drinks membantu tubuh menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan. 
  • Mengandungi foormula karbohidrat unik iaitu OPTILYTE yang dapat membekalkan tenaga serta merta dan secara berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah. 

Dengan adanya set ini pastinya anda seisi keluarga bertenaga sepanjang hari dan boleh melakukan pelbagai aktiviti terutama membaca Al-quran, bertarawih, Qiam dan sebagainya.. Menjelang puasa ini permintaan set ini sangat-sangat banyak.. Kalau anda beli sekarang boleh simpan untuk menyambut ramadhan tidak lama lagi. JIMAT SANGAT kerana BOLEH DIGUNA SEISI KELUARGA!! 

Bagi anda yang ingin cuba sendiri, cuba untuk seisi keluarga cepat dapatkan set berpuasa dan bersahur hari ini.. Insha Allah badan cergas senang untuk melakukan ibadah.. Insha Allah. Semoga kita terus bersemangat untuk menghadap Allah.

Berminat boleh hubungi Nur : sms l whatsapp l tele : 014-2639901

Advertisements

One thought on “Cergas Bertenaga Dalam Menjalani Ibadah Puasa Pada 10 Malam Terakhir Ramadhan

  1. Betul tu nur sekarang dah tak risau pasal sahur dah..dulu berkejar-kejar masa nak masak lagi nak solat lagi. Sekarang ni bangun lambat2 sikit pun sempat lagi sahur. Blend kurma dengan ESP..wow memang terbaiklah..

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s