Minyak Ikan Makanan Terbaik Untuk Perkembangan Otak Dari Dalam Kandungan

As salamualaikum

images (2)

Minyak ikan? ya minyak ikan dipercayai sumber penting bagi pembentukan otak bayi yang akan dilahirkan. Minyak ini mengandungi DHA dan EPA yang sesuai diambil oleh ibu hamil. DHA (Asid Dokosaheksanoik) & EPA (Asid Eikosapentanoik) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam.

DHA & EPA ini yang terdapat dalam minyak ikan  sangat penting untuk janin dalam kandungan dan bayi yang telah dilahirkan sehingga berumur 18bulan tapi badan bayi tak dapat nak hasilkan sendiri DHA. Semasa dalam rahim, bayi mendapat khasiat minyak ikan dari plasenta manakala selepas lahir ia diperolehi daripada susu ibu yang diminum bayi.

Selain baik untuk perkembangan otak bayi, minyak ikan dapat mengelakkan bayi yang akan dilahirkan pra-matang, berat badan ketika lahir rendah dan kes keguguran. Kajian yang dilakukan di Denmark, menunjukkan seramai 8.729 wanita hamil telah melahirkan bati pramatang akibat kekurangan pengambilan minyak ikan.

Selain itu tahukah anda, minyak ikan sangat baik diguna oleh ibu hamil bagi kecerdasan dan perkembangan sistem saraf pada janin yang akan dilahirkan melihat kandungan minyak ikan yang mempunyai zat aktif baik untuk perkembangan janin dalam kandungan.

1453334_10201410020509474_104236357_n

Kandungan omega 3 yang terdapat pada minyak ikan membantu anak yang bakal dilahirkan memiliki keupayaan berbahasa yang tinggi, malah dalam kajian pengambilan minyak ikan boleh membantu anak lebih fokus kepada pembelajaran mereka ketika dewasa.

Ibu hamil disarankan untuk mengambil 300mg DHA setiap ketika usia kandungan mencecah 6 bulan ke atas sehingga 9 bulan kandungan. Ini kerana pada usia kandungan tersebut terjadi perkembangan pesat pada janin. Pengambilan minyak ikan ini boleh diteruskan setelah bayi dilahirkan.

Nur mencadangkan Ibu hamil mengambil minyak ikan Omega Guard yang dikeluarkan oleh Shaklee memandangkan kandungan minyak ikan yang selamat, semulajadi dan berkesan itu.

Omega

Kenapa Omega Guard Shaklee?

Omega Guard Shaklee adalah sumber minyak ikan terbaik di mana ia dihasilkan daripada sumber ikan air laut dalam seperti salmon dan salmon. Namun ramai pengguna yang bimbang tentang kandungan merkuri, Plumbum, adsenik, kadmium, PcBs dan bahan tercemar lain.

Jangan risau hasil daripada tiga proses penyulingan yang ketat semua bahan tercemar telah dibuang dan disingkirkan. Hasil penyulingan juga telah mengurangkan oksidasi dan pembentukan minyak trans. Selain dapat mengurangkan bau pada tahap minimum.

Shaklee Omega Guard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan yang berkualiti tinggi. Satu hidangan omegaguard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA & EPA.

Ibu hamil perlu mentikberatkan makanan daripada sumber minyak ikan kerana ia sangat penting untuk perkembangan anak dalam kandungan.

Berminat membeli minyak ikan berkualiti tinggi ini sms I whatsapp I telegram : 014-2639901

Advertisements

One thought on “Minyak Ikan Makanan Terbaik Untuk Perkembangan Otak Dari Dalam Kandungan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s