Kepentingan Kandungan Selenium Dalam Vitamin E Yang Lelaki Perlu Tahu

As salamualaikum

vita e shaklee

Mungkin ramai yang sedia maklum tentang fungsi Vitamin E untuk mereka yang inginkan kulit cantik bebas jerawat. Tetapi tahukah anda bahawa vitamin E Shaklee juga memainkan peranan dalam tahap kesuburan lelaki.

Berbeza dengan produk keluaran lain vitamin E shaklee adalah produk semulajadi yang kaya dengan ekstrak biji anggur dan kaya dengan 10mcg selenium. Sebelum kita cerita lebih dalam dan panjang lebar mesti ada yang tak pernah dengar perkataan selenium kan?? jadi jom kita tengok apa itu selenium

Selenium merupakan mineral yang terdapat dalam tanah yang penting untuk kesihatan manusia. Selenium merupakan komponen dalam sejenis enzim yang disebut glutathion peroxide. Enzim ini wujud dalam bentuk cecair dan sekeliling sel di dalam tubuh badan kita.

Tugas selenium dalah menjaga sel daripada dirosakkan oleh oksigen tak lengkap atau radikal bebas yang boleh menyebabkan penyakit kanser. Selenium bersama dengan vitamin E untuk mempertahankan sel dan tisu badan daripada dimusnahkan. 

Kandungan antioksidan yang terdapat dalam selenium adalah ciri yang boleh mengurangkan risiko penyakit kanser prostat. Selenium turut memainkan peranan dalam meningkatkan tahap kesuburan wanita dan lelaki.

Pengambilan vitamin E lebih penting dalam kalangan lelaki memandangkan vitamin E akan diproses dan dikeluarkan oleh badan lelaki melalui air mani lelaki. Gabungan vitamin E dan selenium dapat meningkatkan pengeluaran kuantiti sperma yang baik. Haaa di sinilah peranan vitamin E dan selenium bagi mereka yang berhajat dan inginkan zuriat atau menambah bilangan anak dalam keluarga. 

vitamin E shaklee

Pengambilan vitamin E dan Selenium dalam kehidupan harian terutama lelaki akan meningkatkan kemampuan reproduktif. Kajian yang telah dijalankan menunjukkan bahawa lelaki yang mengambil 600IU sehingga 800IU setiap hari mampu meningkatkan kuantiti sperma mereka.

Hal ini akan meningkatkan lagi peluang untuk anda cepat hamil. Terdapat kajian menunjukkan korelasi positif yang signifikan  antara kepekatan plasma air mani  selenium dan kepekatan spermatozoa dalam ejakulasi adalah sama. Selagi ada kudrat jangan berputus asa untuk usaha selain terus berdoa kepada Allah dan bertawakal ye.. 

  • Istimewa Vitamin E Kompleks Shaklee ini adalah vitamin ini mengandungi 400IU pada setiap kapsul yang dihasilkan secara semulajadi. 
  • Vitaimin E Shaklee yang diekstrak daripada biji anggur mempunyai pelbagai khasiat yang terdiri daripada protein, lipid, karbohidrat dan polifenol. 
  • Polifenol yang terhasil daripada biji anggur yang diekstrak mengandungi kandungan antioksidan yang tinggi iaitu 20 kali lebih baik daripada vitamin E dan 50 kali lebih baik daripada kandungan vitamin C
  • Selain baik untuk kesihatan reproduktif terutama lelaki ekstrak biji anggur dapat menguatkan sistem imun badan, menurunkan kadar kolestrol dan menghalang pembentukan darah beku. 

Memang banyak kan khasiat dan keistimewaan vitamin E complex Shaklee yang turut mengandungi selenium ini kan?? Jadi bagi anda yang bernama lelaki apa kata sama-sama membantu isteri untuk kehamilan mereka. Pastinya hati isteri akan lebih gembira dengan sokongan anda.

Jadi cepat-cepat beli vitamin E keluaran shaklee ni, bagi yang ingin melihat isteri mereka hamil dan mungkin ia boleh menjadi salah satu cara cepat hamil yang boleh anda amalkan. Insha Allah. 

Nak order sms I whatsapp I telegram : 014-263 9901

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s