Keistimewaan Dan Kelebihan Kolagen Daripada Sisik Ikan Merah

As salamualaikum dan Salam sejahtera!

Banyak di pasaran hari ini produk kecantikkan berasaskan kolagen, tetapi untuk memilih kolagen yang terbaik anda perlu bijak dan mengetahui sama ada kolagen yang anda akan pakai itu memberi kesan sampingan atau tidak. Nur memang takut untuk membeli produk kolagen ini tapi bila kawan memperkenalkan kolagen daripada sisik ikan merah shaklee collagen powder Nur terus jatuh cinta pandang pertama.

Kesan seawal 3 hari memang sungguh menakjubkan, tetapi pasti ada yang kata tipu kan? ye percaya atau tidak memang 3 hari nampak kesan tersebut. Ya itu pastinya dengan kaedah penggunaan yang betullah! Nak tahu rahsia penggunaan yang memberi kesan kenalah beli dengan Nur baru bagitahu rahsia!

Kenapa sisik ikan merah ??

Tahukah anda??? Kolagen yang bermutu adalah kolagen yang dihasilkan daripada hidupan laut berbanding kolagen yang dihasilkan daripada tumbuh-tumbuhan. Namun pemilihan hidupan laut untuk menghasilkan kolagen perlu dipilih dengan teliti dan terbaik bagi mengelakkan pencemaran pada hidupan marin tersebut.

Kandungan yang terbaik pada hidupan laut menyebabkan Shaklee memilih ikan merah laut sebagai sumber utama penghasilan kolagen. Malah ikan merah laut juga mempunyai kadar penyerapan yang lebih tinggi berbanding hidupan laut lain.

Shaklee Collagen Powder  merupakan supplemen yang terbaik. Sebanyak 4000mg kolagen diekstrak dari RSS (sisik ikan merah) proprietari, iaitu sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi.

Kandungan lain Shaklee Collagen Powder 

Selain sisik ikan merah Kolagen Shaklee juga dihasilkan dengan gabungan 7 bahan aktif iaitu :
Ekstrak biji camellia Japonica – terdiri daripada asid oleik, satu emolien dan merupakan pelembap kulit yang hebat, isoflavon dan merupakan antioksidan semulajadi yang dapat mengurangkan radikal bebas
Ekstrak Pfaffia – Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji camilla japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.
Elastin kolagen ikan – elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.
Vitamin C – Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikalbebas yang merosakkan kulit kita.
Vitamin B2 dan B6 – Vitamin B turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protin untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.
Ekstrak kekerang – glucosamine ekstrak kekerang adalah penting di dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.
Lactobacillus acidophilus – membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.
Apakah keistimewaan Shaklee Collagen Powder

Berbeza dengan kolagen lain, kolagen Shaklee mempunyai berat molekul yang sangat rendah dan seimbang iaitu kira-kira 1000 dalton.. Apa itu dalton?? dalton adalah cara mengira berat molekul kolagen. Dengan kandungan dalton yang rendah ia mudah diserap oleh tubuh badan dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.


Haaaa nak tahu betul atau tidak anda kenalah beli sendiri!! Berminat anda boleh menghubungi Nur dengan sms / whatsapp : 014-263 9901

Advertisements

One thought on “Keistimewaan Dan Kelebihan Kolagen Daripada Sisik Ikan Merah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s